2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#tisza-tó #kisköre #vízirendészet #jet-ski

Ilyen csúcsmodern jet-skiken szállhatnak vízre mostantól a Tisza-tavi rendészek – FOTÓK

Barna Benedek 2021.06.18. 11:46

Pénteken bocsátották vízre az öt új járművet, amelyek amellett, hogy gyorsak, környezetbarátak is.

Amikor a Tisza-tavi vízirendészek eddig használt jet-skijeit csatasorba állították, még nem volt tele ilyen járművekkel a víztározó. Ma azonban már rengeteg jet-ski szántja a Tisza-tó vizét, éppen ezért a rendőrségnek mostanra új, modernebb és gyorsabb eszközökre lett szüksége. A megváltozott körülmények követelményeinek megfelelő, modern jet-skiket pénteken engedték vízre Kiskörénél.

 

Az öt jet-ski beszerzését elnyerő Jet Power Hungary Kft. képviseletében Bóday Pál nyilatkozott az Egri Ügyeknek a járművek vízre bocsátását követően. Mint mondta, a Sea-Doo típusú, közel száz kilométer/órás sebességre képes járművek különlegessége és újdonsága, hogy egyedülálló fékrendszere van, amelynek köszönhetően nagyon gyorsan le tud lassítani. Külön hangsúlyozta, hogy a jet-skiknek alacsony károsanyag-kibocsátású motorja van. Ehhez egyébként azt is hozzátette: a környezettudatos jet-skizésbe beletartozik a fürdőzőkre, élővilágra tekintettel lévő, kulturált közlekedés, és ő elmondása szerint úgy tapasztalja, hogy a Tisza-tavi jet-skis közösségből kiszorulnak a renitensek.

 

A pénteki vízre bocsátáskor a céget alapító Gerencsér Csaba, az ország első világ- és Európa-bajnok jet-skise tartott oktatást a kollégáival:

IMG_2126

IMG_2115

IMG_2145

További fotók az alábbi galériában:

#GALLERY_114#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló