2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#heves megye #időjárás #időjárás-jelentés

Záporokban nem lesz hiány, ahogy 30 fokból sem

Székely Zoárd 2021.06.11. 07:58

Mintha fesztiválon lennénk.

Pénteken gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, melyekből a keleti tájakat leszámítva több tájegységünkön is kialakulhatnak átmenetileg elszórt záporok, zivatarok. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Hajnalban 10-17, délután 25-30 fokra van kilátás.

 

Szombaton napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, majd délután északnyugat felől egyre többfelé megvastagszik a felhőtakaró. Kevés zápor, zivatar a Dunántúlon lehet. Sokfelé élénk lesz a nyugati-északnyugati szél. A maximumok 25-30 fok között alakulnak. Este északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik.

Vasárnap reggel, délelőtt kelet felé távozik a front, napközben sok napsütésre van kilátás, de a keleti tájakon elszórtan egy-egy zápor még kialakulhat. Sokfelé erős lesz az északi-északnyugati szél. 21-27 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

 

Hétfőn és kedden sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak néhol alakulhat ki átmenetileg egy-egy nyári zápor. Hétfőn sokfelé élénk, erős lehet az északias szél, kedden már csak a Dunától keletre lehet élénk a legmozgás. Hétfőn 22-27, kedden 25-30 fokot mérhetünk.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló