2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#orbán viktor #pedofiltörvény #homofóbia

Orbán a homofób törvény védelmére kelt, szerinte az "méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak"

Barna Benedek 2021.06.17. 18:13

A kormányfő a jogszabályt ért kritikákra reagálva azt írta, nálunk senki nem szól bele abba, miként élnek a felnőttek, és a törvény is csak azt rögzíti, hogy a szülő dönthet a gyereke szexuális neveléséről.

Kedden fogadta el a magyar parlament azt  pedofiltörvényt, amelybe időközben a homoszexualitás bemutatását korlátozó részek is kerültek. A jogszabály ellen itthon és külföldön is sokan tiltakoztak, az Európai Bizottság pedig bejelentette, hogy meg fogják vizsgálni. Orbán Viktor közleményben reagált a jogszabályt ért kritikákra.

 

Az írást a Miniszterelnöki Sajtóiroda Szamizdat 10. címen jelentette meg, ez pedig – mint azt a szöveget szemléző Telex írja – a tiltott irodalmat idézve azt a képet erősíti, hogy Orbán tudatosan az európai politikai főárammal szemben pozícionálja magát.

 

A kormányfő a nemzetközi kritikákra most azzal a címmel reagált, hogy "a liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen", pedig szerinte a törvény csak a pedofilokat bünteti radikálisan, miközben a gyermekeket radikálisan védelmezi. Írásában a liberalizmust a kommunizmussal mossa össze, és úgy fogalmaz: a mostani "baloldali kampány Magyarország ellen" az újabb bizonyítéka annak, hogy "ma a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett általuk definiált politikai korrektséget, véleménypluralizmus helyett pedig véleményhegemóniát akarnak a maguk számára".

 

Orbán szerint azonban

az új magyar törvény semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik. Az új magyar törvény csak világosan rögzíti, hogy a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet. Az iskolai nevelés nem állhat ellentétben a szülő akaratával, az legfeljebb csak kiegészítő lehet, formáját és tartalmát pontosan meg kell határozni, és a szülők egyetértéséhez kell kötni.

Hozzáteszi: a szülők joggal várják el, hogy azokon a felületeken, amelyeket gyermekeink korlátozás nélkül használnak, "se pornográfia, se öncélú szexualitás, se homoszexualitás, se nemváltoztató programok ne legyenek elérhetőek".

 

Mivel azonban "Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek", ezért az új törvény nem vonatkozik a 18 év feletti felnőttek életére, szexuális szokásaira, sem az ő saját, felnőtt nyilvánosságukra.

Sőt, a magyar társadalom európai kontextusban az egyéni szabadság és a tolerancia mellett leginkább elkötelezett európai népek közé tartozik. Ennek okai a kulturális hagyományainkban, a keresztény szabadságban, a nemzeti szabadságért vívott harcokban és a kommunizmus és a kommunista önkény mély megvetésében gyökereznek.

– teszi hozzá a kormányfő.

 

Közleményét azzal zárja, hogy állnak a viták elébe, bár szerinte a törvényük

méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak.

 

(Indexfotó: Fishcer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló