2024. február 24., Szökonap

Mindenki ügye

#időjárás #figyelmeztetés #zivatar #eső

Jönnek a zivatarok, több napos riasztást adtak ki egész Heves megyére

Székely Zoárd 2021.05.12. 08:38

Zivatarveszély miatt országszerte figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésük szerint Zala és Somogy megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt.

eso-05-12-

Azt írták: szerdán a déli óráktól főként az ország délnyugati, déli felén a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, köztük heves zivatarok is lehetnek. A intenzív zivatarokat viharos (60-80 kilométer/órás) széllökés és jégeső, valamint felhőszakadás kísérheti. Rövid idő alatt akár 20-30 milliméternyi csapadék hullhat.

 

Az esti órákban az ország középső sávjában lehetnek zivatarok, amelyek a késő esti órákra szűnhetnek meg.

 

Az előrejelzés szerint szerdán hajnalban 7-16 Celsius-fok lesz. Délután a felhősebb, csapadékosabb nyugati tájakon 16-21, míg a naposabb keleti, északkeleti tájakon 26-28 fok közötti csúcsértékek várhatók.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztása Heves megyére még csütörtökre is érvényes, akkor is elsősorban a zivatarokra, esetleg erős széllökésekre, villámlásra, jégesőre hívják fel a figyelmet. 

 

(Címlapfotó: Pixabay)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló