2024. július 13., Jenő

Riasztó

#eger #lopás #pénz #mobiltelefon #tolvaj #markhot ferenc kórház

Elképesztő: az egri kórház betegeinek értékeire utaztak a tolvajok

Barna Benedek 2021.05.19. 12:03

Most várhatják a büntetésüket.

Az Egri Járási Ügyészség most két esetben is olyan elkövetőkkel szemben nyújtott be vádiratot, akik az Egri Markhot Ferenc kórház egyes kórtermeiben követtek el különböző vagyon elleni bűncselekményeket – tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

A vádhatóság jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz- helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás miatt nyújtott be vádiratot egy 59 éves nő ellen.

A vád szerint az illető 2020. februárjában kihasználta azt, hogy a sértett a kórház folyosóján tartózkodott, így besurrant a kórterembe és az ott lévő táskájából elvette a beteg bankkártyáját, mellyel a legközelebbi automatából megpróbált 80.000 forintot felvenni. Ez a kísérlete kudarcba fulladt, de nem adta fel a tervét és azután egy kisebb összeg – 11. 000 forint – felvételével már sikerrel járt.

Az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabása mellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendeljen el a vádlottal szemben a jogtalanul felvett összeg erejéig vagyonelkobzást.

 

Továbbá az Egri Járási Ügyészség többek között szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt is vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű egri férfi ellen.

Ő 2020. február 6-án az esti órákban a helyi kórház egy III. emeleti kórterméből eltulajdonította a sértett 23.000 forint értékű mobiltelefonját.

Az ügyészség az utóbbi vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a más bűncselekményeket is elkövető vádlottal szemben – amennyiben az előkészítő ülésen a férfi beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – 2 év börtönt szabjon ki, és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló