2024. július 13., Jenő

Riasztó

#lopás #vádemelés #kápolna #szajla

Kétszer akartak ugyanabból a kocsiból lopni a kápolnai tolvajok, másodjára már nem volt szerencséjük

Barna Benedek 2021.06.16. 13:25

Autókat kifosztó és lenyúló férfiak ellen emeltek vádat a közelmúltban szűkebb hazánkban.

 

Megtörténik, hogy a tolvajok parkoló gépkocsikból lopnak különböző dolgokat, ha alkalom adódik rá.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség nemégiben emelt vádat két 20 év körüli fatal ellen, akik parkoló gépkocsiból loptak – tájékoztatta az Egri Ügyeket Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész kedden.

A két vádlott idén március 15-én Kápolnán egy parkoló személyautó nyitott csomagtartójából eltulajdonított egy sarokcsiszolót a hozzá tartozó fémvágó koronggal együtt. Másnap aztán visszatértek a helyszínre, és ugyanabból a (továbbra is) nyitott járműből magukhoz vettek egy ütvefúrót. A sértett ennél a második esetnél már éberebb volt, így a csomagtartó csapódását meghallva üldözőbe vette a tolvajokat, akik futva menekültek a helyszínről, miközben eldobták a lopott kéziszerszámot.

A járási ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre elkövetett lopással vádolja a fiatalokat, akikkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Az Egri Járási Ügyészség ellenben kocsilopás ügyében járt el: azért emeltek vádat egy 30 éves szajlai férfival szemben, mert az 2020 májusát megelőzően jogtalanul elvitt egy, a bíróság által elkobzott személyautót az egyik szajlai ház udvaráról, majd a hatósági jelzés nélküli járművet 20.000 forintért eladta a faluban egy ismerősének.

 

A vádhatóság ebben az esetben is lopással vádolja az elkövetőt, de – büntetett előéletére is tekintettel – az ő esetében már végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta, emellett indítványt tett a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtására is.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség pedig jármű önkényes elvételének bűntette mellett ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja azt a középkorú férfit, aki 2019. június 19-én kora hajnalban részegen elkötötte az élettársa tulajdonát képező és a házuk előtt parkoló márkás személygépkocsit, majd azzal a községben nekihajtott előbb egy gyaloghídnak, azután pedig egy fának. A bűncselekmény elkövetését többek között az tette lehetővé, hogy a járműtulajdonos sértett éjszakára bennfelejtette az indítókulcsot az autóban.

 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki a büntetett előéletű terhelttel szemben, emellett határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló