2024. július 19., Emília

Eger ügye

#egerplusz #mirkóczki ádám #szurkolói zóna #berényi tamás #fröccsterasz

Fröccsterasz a Dobó tér mellett: bárki bemehet az 500 fős korlátozás ellenére, de ha nagy lesz a tömeg, lezárják a területet

Keller Richárd 2021.06.08. 10:29

A vendégek meghosszabbított nyitvatartással a tér nyilvános illemhelyét használhatják majd.

Egyszerre ötszázan lazulhatnak a Végvári vitézek terén a foci-Eb idején számoltunk be a napokban az egri szurkolói zónával kapcsolatban. Kedden újabb részletek derültek ki a rendezvény sajtótájékoztatóján.

 

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere elmondta: az egri szurkolói zóna kialakításával egy olyan közösségi tér létrehozása volt a cél, ahol nemcsak a focirajongók, hanem minden egri lakos és a városba látogató magyar és külföldi turista jól érezheti magát. A Végvári vitézek terének kiképzése egy igazi "lelátói hangulatot" biztosít fogalmazott Mirkóczki.

Fotók: Keller Richárd

Arról is beszélt: a foci-Eb minden mérkőzése látható lesz a téren kihelyezett óriás-, ledes kijelzőn, a közvetítési jogdíjakat már megvásárolták, így ezzel és a szurkolói zóna kialakításával mintegy 4 millió forintba kerül az önkormányzatnak a rendezvény. Hozzátette: még nyitott kérdés, hogy a tokiói olimpiát is a térről izgulhatják-e végig a szurkolók, ez függ a június 11-től kezdődő rendezvény látogatottságától is.   

 

Mirkóczki elmondta: a foci-Eb idején a teljes tér nyitott lesz, azaz bárki bemehet a szurkolói zónába, de a főszervező folyamatosan kapcsolatban lesz a rendőrséggel, és abban az esetben, ha kezelhetetlen tömeg gyűlik össze, le tudják zárni a területet.

Berényi Tamás főszervező elmondta: négy büfé szolgája majd ki a sörözni, fröccsözni és étkezni vágyó vendégeket, akik nemcsak a tér lépcsőin, hanem a fröccsteraszról is élvezhetik a mérkőzéseket. 

 

Érdeklődésünkre, hogy a vendégek számára hol alakítanak ki illemhelyeket, azt válaszolta: meghosszabbított nyitvatartással a tér nyilvános illemhelyét használhatják. Arra a kérdésünkre, hogy milyen cégeket bíztak meg a büfék üzemeltetésével, röviden elmondta: csak helyi vállalkozásokat hoztak helyzetbe, többük az Egri Bikavér Ünnep rendszeres szolgáltatói.

 

A nyitómérkőzés június 11-én kezdődik este 9 órakor, a magyar válogatott várhatóan június 15-én lép pályára először a portugálok ellen.  

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló