2024. június 19., Gyárfás

Mindenki ügye

#koronavírus #börtön

Kinyitnak a börtönök

Nagy Donát 2021.06.28. 09:48

Na, nem úgy!

A látogatási tilalommal érintett intézmények közül utolsóként a magyar börtönökben is megszűnik csütörtöktől a tiltás, de a látogatókra ezt követően is szigorú szabályok vonatkoznak.

 

Július 1-től 16 hónapos elzártság után ismét fogadhatnak látogatókat a magyar fogvatartottak – tájékoztatta a Népszavát a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

A látogatási tilalommal érintett intézmények közül utolsóként a magyar börtönökben is megszűnik csütörtöktől a tiltás, de a látogatókra ezt követően is szigorú szabályok vonatkoznak.

Júliustól minden fogvatartottat havonta egyszer 30 percig látogathat meg egy hozzátartozója. A rabot látogató vendég azonban nem lehet az illető gyereke, a BVOP kommunikációs osztálya azt hangsúlyozta, hogy csak olyan felnőttkorú lehet a látogató, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

freedom-957491_1280
Fotó: Pixabay

 

A félórás találkozó teljes ideje alatt mindkét félnek kötelező lesz a maszk viselése, a „szociális védőtávolság” megtartása és nem foghatják vagy ölelhetik meg egymást. Ahogy fogalmaznak: „kerülni kell a közvetlen testi érintkezést”. A szabályok mindenkire egyformán érvényesek, sem az életkor, vagy a rab egészségi állapota, sem a büntetés hátralévő hossza nem jelent különbséget. 

 

A cikk szerint a szigorú intézkedések ellenére a koronavírus bejutott a hazai intézetekbe. A múlt hét végén még mindig pozitív volt két fogvatartott és négy alkalmazott tesztje. A járvány időszaka alatt pedig összesen 1357 börtönlakó és 2622 börtönben dolgozó kapta el a fertőzést, közülük 15 rab és 6 munkatárs halt meg.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló