2024. június 22., Paulina

Mindenki ügye

#orbán viktor #facebook #járványügyi intézkedések

Orbán elutasító választ kapott, nem oldják fel a járványügyi korlátozásokat március elején

EÜ/MTI 2021.02.24. 10:49

A szakemberek szerint ennek nem jött el az ideje, így a kormányfő szerint könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni.

Professzorokkal, járványügyi szakemberekkel egyeztet Orbán Viktor a napokban - derült ki a miniszterelnök Facebook-oldalára kedden este feltöltött videóból - írta a Narancs.hu. Első körben az Egészségügyi Tudományos Tanács tagjaival találkozott, akik megerősítették, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk.

Orbán azt is megkérdezte tőlük, lehet-e már nyitni, de - mint mondta - erre "óvatós elutasító választ" kapott. A tudományos tanács szerint a járványügyi korlátozások feloldására akkor lesz lehetőség, ha magasabb lesz a beoltottak aránya.

 

Szerdán újabb videóval jelentkezett a miniszterelnök, amelyben elhangzott: könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni. A kormányfő hangsúlyozta: fontos nap a mai, mert ma kezdenek oltani a kínai vakcinával.
    

"Nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek" - tette hozzá. A miniszterelnök értékelése szerint a helyzet nem könnyű. Mint mondta: egyszerre van velünk a jó hír, hogy több vakcina érkezett, és ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot.    

"Ez a két tendencia, ez a két görbe fut egymással szemben" - mutatott rá Orbán Viktor, aki a konzultáció során meghallgatott járványügyi szakemberek nevében is azt kérte, hogy minél többen oltassák be magukat. A kormányfő ugyanakkor kijelentette azt is: "könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni".
    

Elmondta: egy olyan kérdés van, amelyet meg fognak fontolni. Az idősotthonok lakói - akiket már 80 százalékban átoltottak - sokat szenvednek amiatt, hogy nem látogathatják őket, és ők sem hagyhatják el az intézményeket. Itt szeretnénk valami emberileg elfogadható megoldást találni - emelte ki. Orbán Viktor háromnapos járványügyi szakértői konzultációsorozata keretében kedden elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt. A kormányfő a tanácskozás után Facebook-videójában azt mondta: óvatosságra intenek a szakemberek.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló