2024. július 19., Emília

Eger ügye

#eger #egységben a városért egyesület #ellenzék #frakció #közgyűlés

Nem megy egyből az újfenti ellenzéki összeborulás Egerben: a frakció még tárgyalna a visszatérni kívánókkal

Barna Benedek 2021.06.21. 11:36

Úgy tűnik, még nem dőlt el, hogy Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán visszaülnek-e a képviselőcsoportba.

Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán képviselők még tavaly ősszel azért léptek ki az Egert irányító Egységben a Városért Egyesület (EVE) frakciójából, mert nem tetszett nekik Mirkóczki Ádám polgármester vezetési stílusa. Mivel azonban a polgármester időközben elhagyta a képviselőcsoportot (és az Egyesületet is), a korábban távozók múlt héten közölték, hogy visszaülnének a frakcióba.

 

Erre reagálva az ellenzéki politikusokat tömörítő frakció ezt követően hétfőn az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

Komlósi Csaba, Keresztes Zoltán képviselő Urak 2021.06.16-án sajtótájékoztatón is bejelentették csatlakozási szándékukat frakciónkhoz. Frakciónk megtárgyalta a csatlakozási kérelmet. Egyhangú döntéssel a frakció amellett foglalt állást, hogy további tárgyalások szükségesek az együttműködés további formájának illetve eszközeinek megbeszélésére.

Kérdés, hogy miről akar tárgyalni a képviselőcsoport és miért, ez ugyanis nem szerepel a szövegben. A közlemény alapján igazából az sem egyértelmű, hogy a korábban távozókat visszafogadná-e a frakció, vagy más formában képzelik el a közös munkát a továbbiakban. Keresztes Zoltán egyébként a múlt szerdai sajtótájékoztatójukon azt mondta, hogy szerinte jól tudnak együttműködni a képviselőcsoportban ülőkkel. Egyelőre azonban úgy tűnik, a jövő zenéje, valóban sikerül-e összedolgozniuk, és ha igen, milyen formában.

 

 

Jelen állás szerint egyébként az EVE frakciója már csak négy fős, szemben az egri Fidesz-KDNP 6 fős képviselőcsoportjával, így Keresztes Zoltán és Komlósi Csaba visszatérése – vagy legalább a velük való szoros együttműködés – egyenlíthetne az erőviszonyokon. Egy további közösség Mirkóczki Ádám polgármester és a vele együtt az EVE csoportját elhagyó Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármesterek, illetve Császár Zoltán tanácsnok. A két további képviselő, Pápai Ákos (Mi Hazánk) és Pócs Alfréd (Egri Városvédők Egyesülete) valószínűleg ezután sem fog egyik csoportosuláshoz sem csatlakozni. Komlósi Csaba portálunk kérdésére úgy nyilatkozott: teljesen kiszámíthatatlan jelenleg a helyzet a hamarosan visszatérő közgyűlésben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló