2024. május 23., Dezső

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #bródy sándor megyei és városi könyvtár #parkkönyvtár

Vár a Parkkönyvtár: újra ellátják olvasnivalóval az egri Érsekkertben ücsörögni vágyókat – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.06.24. 13:42

Lesz mit lapozgatni a fák alatt.

Június 22-e, kedd óta a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben újra várja olvasóit a Bródy Sándor Könyvtár 2009 óta működő, népszerű szolgáltatása, a Parkkönyvtár. A kert fái közé triciklivel érkező könyvtáros a szökőkút mellett kínál olvasni és lapozgatnivalót gyermekeknek és családoknak egyaránt.

 

Jó idő esetén augusztus 31-ig minden hétköznap délelőtt 10.00 és 12.00 óra között várják az érdeklődőket, akiknek az olvasnivalók mellett kölcsönzési és beiratkozási lehetőséget is biztosítanak (emellett a kikölcsönzött könyvek visszavételére is van lehetőség). A könyvekbe pedig kényelmes babzsákokn, kerti székekben ülve mélyedhetünk bele.

 

Bede Adrienn könyvtáros a TV Egernek nyilatkozva elmondta, hogy a szolgáltatás nagy népszerűségnek örvend, hiszen a játszótér, a strand, a belváros közelsége miatt sokan megfordulnak itt, helyiek és turisták egyaránt. Hozzátette: az olvasás mellett különböző programokkal is várják majd a Parkkkönyvtárba érkezőket a nyár folyamán.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló