2024. július 19., Emília

Eger ügye

#eger #lakás #árak #ingatlan

Hol drágább a használt lakás, mint Egerben? Így állnak az ingatlanárak a megyeszékhelyeken

2021.04.15. 11:38

Összehasonlították a Budapesten és vidéki nagyvárosokban jellemző négyzetméterárakat.

Nemrég írtunk arról, hogy alakult az új építésű lakások ára Egerben 2021 elején, valamint arról is, hogy általában hogy alakult a lakóingatlanok ára a városban. Az Ingatlan.com legfrissebb elemzéséből pedig az is kiderül, átlagosan mennyi most a használt lakások és házak átlagos kínálati négyzetméterára a hevesi megyeközpontban, és ezzel hányadik Eger a megyeszékhelyek rangsorában.

 

Az Egri Napok Blog által szemlézett elemzés szerint a fővárost és a megyeszékhelyeket összefoglaló listán Eger a nyolcadik helyen áll, tehát Budapestet nem nézve a hetedik legdrágább megyeszékhely vagyunk, ha a felújított, újszerű és jó állapotú használt ingatlanokat vizsgáljuk.

Ebben a kategóriában 419.000 forint/négyzetméter az átlagár városunkban. A felújítandó és közepes állapotú ingatlanok esetében a 6. helyen állunk 375.000 forint/négyzetméter átlagárral.

varosok

Mint az eginapok.hu írja, a magas egri árak megítélése nézőpont kérdése. "A városba újonnan beköltözni vágyóknak, vagy első lakást vásárlóknak rossz hír, a már itt lakók viszont örülhetnek, mivel látványosan Eger a térség legerősebb városa és a helyi ingatlanok országos versenyben is kényelmesen megállják a helyüket. Dunán innen mindössze Debrecen, Szeged és Kecskemét számítanak drágábbnak városunknál. A magas árfekvés elsősorban Eger általános népszerűségével-, Budapesthez közeli fekvésével- és a turizmus, illetve egyetem miatti jó befektetési lehetőségével magyarázható" – fogalmaz a blog.

 

Az Ingatlan.com elemzésében azt is megjegyzik, hogy a januártól elindult államilag támogatott lakásfelújítási program lendületet adott a korszerűsítésre váró lakások iránti keresletnek:

Idén a legnagyobb arányban Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Tolna és Nógrád megyékben érdeklődtek felújítandó ingatlanok iránt, mivel az érdeklődések 38-43 százaléka érkezett korszerűsítendő lakásokra és házakra. A tavalyi első negyedévhez képest ez átlagosan 5 százalékpontnyi növekedést jelent a felsorolt megyékben.

(Indexfotó: pikrepo.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló