2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #járványügyi intézkedések #korlátozások #nyelvvizsga #maszkviselés #táborok

Újabb enyhítések jöhetnek itthon júliustól, a maszkhasználatot is felülvizsgálják

Barna Benedek 2021.06.22. 12:04

Mivel javul a járványhelyzet, megvizsgálják, hogy mely védelmi szabályok fenntartása indokolt hosszabb távon.

Novák Katalin kedden sajtótájékoztatón ismertette az általa irányított közösségi élet újraindításaért felelős Operatív Törzs döbtéseit.

 

Az ATV beszámolója szerint a családügyi miniszter elmondta: június végéig biztosítják a köznevelési intézményekben a gyermekfelügyeletet, amelyre nagy szükség van, naponta 15-17 ezren vették eddig igénybe. Novák Katalin szólt arról is, hogy ezzel párhuzamosan már elindultak az Erzsébet-táborok és a napközis táborok. Mint mondta, összességében ebben az évben 150 ezer fiatal mehet az Erzsébet-táborokba. A testület döntött arról is, hogy egész évben lehet majd köznevelési intézményeknek táborokat szervezni.

 

A miniszter azt is tisztázta, hogy a közművelési intézményekben szervezett lakodalmakra, is az általában érvényes szabályok érvényesek. Ugyanakkor az iskolák esetében ugyanakkor feloldották azt a járványügyi korlátozást, hogy a szülőknek vagy a gyermeket kísérőnek ne lehessen belépni az épületbe, bár egy-egy intézmény ezt szályozhatja másképp – mondta a miniszter.

D_SOS20210622002
Fotó: Soós Lajos / MTI

Novák Katalin arról is beszámolt, hogy miután a járványügyi helyzet egyre javul, másrészt viszont a meleg egyre fokozódik, egyre magasabb hőmérséklettől szenvedünk, ez szükségessé teszi a jelenleg hatályos védelmi intézkedések újragondolását, felülvizsgálatát, amit az általa vezetett Operatív Törzs már elkezdett.

Ezzel kapcsolatos javaslatokat fogunk tenni a kormánynak, hogy csak azokat a védelmi intézkedéseket tartsuk hatályba, ami feltétlenül szükséges. Amelyekkel a legnagyobb szabadságot tudják garantálni a legnagyobb biztonság mellett

– jelentette be a miniszter.

 

Az ATV kérdésére, hogy a maszkhasználat is az enyhítések között lehet-e, Novák Katalin megerősítette: megvizsgálják, melyek azok a védelmi szabályok, amelyeknek indokolt a hosszabb távon való fenntartása, és melyek azok a könnyítések, amelyeket akár most július 1-től legkésőbb alkalmazni lehet.

A maszkhasználat bizonyára egy ilyen téma

– mondta a családügyi miniszter.

 

A tájékoztatóan emellett az is elhangzott, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának kérésére ismét javasolják a nyelvvizsga amnesztiát a diplomázó fiatalok esetében a kormánynak

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló